Manfaat Buah Naga

RM10.00

Penulis : Sitiatava Rizema Putra

Alih Bahasa: Nur Thairah Syamsuddin

Disemak Oleh: Dr.Mohd. Puzhi Usop

Muka Surat: 138

Availability: In stock

SKU: 9789670268224 Categories: ,

Buah naga tergolong di dalam keluarga kaktus. Terdapat dua jenis yang berlainan iaitu isi putih dan isi merah. Mungkin masih ada yang tidak mengenali apatah ladi mengetahui khasiat-khasiat yang terkandung di dalam buah ini.

Buah naga kaya dengan potasium, ferum, protein, serat, sodium dan kalsium yang baik untuk kesihatan. Kandungan air yang terdapat di dalah buah naga juga sangat tinggi iaitu 80-90% daripada beratnya. Selain itu, buah ini mengandungi vitamin C yang tinggi. Zat makanan lain yang terkandung di dalam buah ini ialah serat, kalsium, zat besi dan fosforus yang amat berguna dalam merawat penyakit darah tinggi. Buah naga berisi merah adalah sangat baik untuk merawat masalah penglihatan mata kerana kadungan karotenoidnya yang tinggi. Manakala unsure lain adalah Fitokimia di dalamnya yang berfungsi untuk meminimakan risiko kanser.

Di antara khasiat Buah Naga:

  • Meningkatkan daya tahan
  • Mengurangkan metabolisma badan
  • Baik untuk sistem penghadaman dan peredaran darah
  • Mengurangkan tekanan emosi
  • Mengneutralkan toksik dalam darah
  • Mencegah kanser usus
  • Mencegah kandungan kolesterol tinggi
  • Menurunkan kadar lemak.
Weight 0.21 kg
Dimensions 5 × 7 in