Panduan Bagi Wanita Yang Baru Menjadi Ibu

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789670268606

In Stock - 98  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.4150KG
Sales price: RM 13.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Atiqah Hamid

Alih Bahasa : Nur Thairah Syamsuddin

Di Semak Oleh : Panel Editor Hidayah

Muka Surat: 186

Keterangan Buku Menjadi seorang ibu bukanlah satu perkara yang mudah. Namun ia bukan juga suatu yang sulit. Untuk menjadi ibu baru perlu melengkapkan diri dengan ilmu pengetahuan dan asas psikologi yang kukuh. Pengetahuan meliputi tanggungjawab wanita sebagai seorang ibu dan wanita sebagai seorang isteri.
Apa yang akan disentuh di dalam buku ini adalah pengetahuan sebagai seorang ibu, khususnya dalam mendidik dan membesarkan anak-anaknya. Pengetahuan tentang perkembangan bayi sejak dari lahir, meredakan bayi ketika menangis, menyusukan bayi dengan susu ibu dan penerangan mengenai penyakit-penyakit yang sering dialami oleh bayi. Contohnya seperti difteria, pertusis, herpes, eczema, sawan dan juga beberapa lagi penyakit lain. Juga disertakan bagaimana cara menanganinya.
Lebih menarik lagi buku ini juga memberikan tip-tip kesihatan bayi, cara memilih kelengkapan bayi bermula dari pakaian, lampin, kelengkapan tidur, mandi hinggalah kepada memilih kereta sorong yang sesuai untuk bayi comel anda. 

Reviews

There are yet no reviews for this product.