La Tahzan Kisah-Kisah Teladan Islam Yang Menggetarkan Hati

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674390662

In Stock - 97  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.0000IN
Product Heigth: 7.2500IN
Product Weight: 0.4100KG
Sales price: RM 12.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Dr. Aidh Al-Qarni

Penterjemah : Norsheilla Mohd. Yusof

Muka Surat: 192

Maka, si pengembala berkulit hitam itu mengambil segenggam kerikil, lalu melemparkannya ke arah wajah kambing-kambing tersebut sambil berkata, "Pulanglah pada tuan kalian, demi Allah, aku tidak akan pernah sudi lagi menemani kalian." Maka kambing-kambing itu pun pergi secara bergerombolan seakan-akan ada orang yang menggiring hingga semuanya masuk ke benteng itu.

Setelah itu, si penggembala maju ke arah benteng itu untuk ikut ikut serta berperang bersama kaum muslimin namun dia terkena lemparan batu keras yang kemudian meragut nyawanya, sedangkan dia belum sempat solat untuk Allah walaupun satu rakaat pun.

Kemudian jenazahnya dibawa kepada Rasulullah SAW dalam keadaan tertutup dengan tertutup dengan pakaian yang membungkus. Lalu baginda yang ketika itu bersama sebahagian para sahabatnya menoleh ke arahnya kemudian berpaling darinya?"

Baginda menjawab, "Sesungguhnya dia sekarang bersama isterinya, bidadari cantik yang sedang menggerak-gerakkan badannya untuk menghilangkan debu yang melekat."

Ikuti kisah-kisah teladan menarik di dalam buku ini, pengubatan hati yang mampu menguntum senyuman manis di wajah anda.

Reviews

There are yet no reviews for this product.