Jangan Bersedih (Softcover)

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789673682591

In Stock - 94  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 7.0000IN
Product Heigth: 10.0000IN
Product Weight: 1.0500KG
Sales price: RM 45.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang: Dr. 'Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Pentrerjemah: Noraine Abu

Buku ini merupakan hasil kajian yang sungguh-sungguh oleh penulis, yang cuba menyelesaikan berbagai masalah dalam kehidupan manusia. Permasalahan yang timbul akibat keraguan, kegelisahan, dukacita, penderitaan, kesedihan, keputusan, hilang harapan, kekecewaan dan berbagai lagi.
Buku ini diharapkan dapat memberikan penyelesaian terhadap segala permasalah tersebut, melalui tuntutan cahaya wahyu, petunjuk ajaran Nabi, dan panggilan fitrah kemanusiaan, serta melalui berbagai saranan yang kreatif dan etika yang mengkagumkan. Di dalam buku ini juga terdapat berbagai nukilan sejarah para sahabat terbaik dan tabi’in terpilih. Juga ada beberapa potongan bait puisi para penyair terkemuka, nasihat daripada para doktor, pesanan para ahli hikmah dan tuntutan para ulama.
Di antara lembaran-lembaran halaman buku ini terdapat pula beberapa hasil karya ilmiah dari ilmuan Timur dan Barat, terdahulu dan masa kini. Semuanya dirangkum daripada berbagai sumber media maklumat, berupa tulisan yang terdahulu, majalah, makalah dan beberapa media lainnya.
Buku ini merupakan kumpulan berbagai topik yang disusun rapi dan telah disaring serta diringkaskan. Ringkasnya, buku ini akan mengatakan kepada anda: “Bergembiralah, tenanglah, bersikap optimislah dan janganlah bersedih.”

Reviews

There are yet no reviews for this product.