Solat Jumaat Sejarah & Tatacara Perlaksanaannya

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789830990934

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.2500IN
Product Weight: 0.6600KG
Sales price: RM 18.00
Price / kg:

Quick Overview

Penyusun : A.Chodri Romli

Muka Surat: 419

Keterangan Buku :

Antara kewajipan yang mesti dilaksanakan oleh setiap Muslim yang mukallaf, lelaki, merdeka, sihat dan musafir ialah mendirikan Solat Jumaat secara berjemaah. Sesiapa yang meninggalkan Solat Jumaat tanpa keuzuran ianya dianggap sebagai orang munafik. Perkara ini jelas kerana Rasulullah sendiri bersabda maksudnya:
" Sesiapa yang meninggalkan Solat Jumaat sebanyak tiga kali secara berturut-turut tanpa uzur nescaya Allah akan menutup hatinya".
Mahukah kita dianggap sebagai munafik dan ditutup hati kita oleh Allah SWT?. Menjadi seorang munafik bererti kita menanggung dosa yang amat besar dan balasan siksa yang pedih di akhir nanti, begitu juga apabila Allah menutup hati seseorang manusia, maka bertambah jauhlah dirinya dari hidayah Allah. Memandangkan pentingnya Solat Jumaat dalam kehidupan umat Islam, maka kami terbitkan buku kecil ini sebagai panduan dalam melaksanakan Solat Jumaat dengan lebih sempurna lagi. Semoga ianya dapat membimbing kita dan mudah-mudahan menjadi orang yang beriman kepada Allah SWT.

Reviews

There are yet no reviews for this product.