Renungan Buat Mereka Yang Meninggalkan Solat Kerana Malas

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674390860

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.4550KG
Sales price: RM 16.00
Price / kg:

Quick Overview

Penulis : Rizem Aizid

Alih Bahasa : Nur Hanis Mohd. Bukhari

Di Semak Oleh : Panel Al-Hidayah

Muka Surat: 232

Keterangan Buku : 
Amal perbuatan yang pertama sekali yang akan dihisab daripada seorang hamba pada hari Kiamat kelak adalah solatnya..." (Riwayat Ibnu Majah)

Solat fardu itu wajib dilaksanakan oleh setiap umat Islam balk lelaki mahupun perempuan. Solat fardu 5 waktu yang dilaksanakan dalam sehari semalam juga merupakan rukun Islam yang kedua.

la disyariatkan bukanlah tanpa maksud dan tujuan. Bagi mereka yang telah mengerjakan solat dengan sempurna, Allah S.W.T telah menjanjikan manfaat dan kenikmatan yang luar biasa besarnya, balk di dunia mahu pun di akhirat kelak. Namun bagi mereka yang malas ataupun sengaja meninggalkan solat, sesungguhnya Allah S.W.T telah menyediakan azab dan ancaman 'yang amat pedih'.

Tahukah anda, apakah azab dan ancaman Allah S.W.T bagi mereka yang malas mengerjakan solat itu? Semua ini dirangkumkan di dalam buku ini. Semoga pencerahan ini dapat kita manfaatkan untuk diri kita sendiri dan kita kongsikan bersama mereka yang kita kenali dan sayangi. Semoga kita semua diberikan keteguhan hati untuk melaksanakan ibadah fardu dengan penuh ikhlas dan kesungguhan demi meraih keredaan dan keberkatan daripada Allah S.W.T.

Reviews

There are yet no reviews for this product.