Panduan Solat Khusus Ketika Darurat dan Menghadapi Kesusahan

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789670465944

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.3800KG
Sales price: RM 12.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang: D.A. Pakih Sati

Alih Bahasa :Thairah Syamsuddin

Di Semak Oleh : Penal Editor Al-Hidayah

Muka Surat: 153

Keterangan Buku :

Dalam apa jua situasi kita berada, ibadah solat fardti tetap dan wajib didirikan. Bagaimana cara mendirikannya apabila berhadapan dengan situasi yang menghalang kita melakukannya dalam keadaan sempurna? Contohnya ketika musafir, sakit atau semasa berlakunya bencana yang menghalang kita melakukan ibadah seperti kebiasaannya. Islam itu mudah dan memudahkan. Terdapat cara dan kaedah diberikan dalam beribadah khususnya dalam keadaan yang tidak mengizinkan ini. 
Begitu juga apabila bila kita menghadapi masalah tertentu, ada solat-solat sunat khusus yang boleh kita dirikan untuk memohon belas kasili dan pertolongan daripada Allah S.W.T. Sekiranya kita benar-benar ikhlas dan bersungguh dalam ibadah yang kita laksanakan insya Allah, Allah akan iiieiiibtika jalan penyelesaian dan solusinva. Bukan itu sahaja, ganjaran pahala untuk ibadah yang telah kita lakukan akan diberikan.
Secara mudadahnya, buku ini memberikan kita panduan untuk meneliti dan memahami tentang ibadah yang disebutkan itu. Semoga dengan kehadiran buku ini, boleh kita jadikan sebagai pedoman dan panduan dalam melaksanakan ibadah dengan penuh keyakinan dan diniatkan semata-mata kerana mencari keredaan Allah S.W.T.

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.