Kesalahan-Keslahan dalam Solat Dhuha Yang Membuatmu Tidak Kaya

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789670465456

In Stock - 99  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.3600KG
Sales price: RM 10.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang: Agus N. Cahyo

Alih Bahasa : Norsheilla Mohd. Yusof

Panel Editor : Al-Hidayah

Muka Surat: 129

Keterangan Buku :
Apabila diperkatakan tentang solat Duha pasti la dikaitkan dengan kemurahan rezeki dan kekayaan. Namun apa yang utama dalam ibadah ialah ditetapkan niat dan hati kita untuk fokus meraih keredaan dan belas kasih Allah SWT, Bukan semata-mata hanya mengejar fadilat dan kelebihannya sahajah.

Ada juga yang mengeluh, walaupun sudah bertahun mengamalkan Solat Duha namun kehidupan masih ditakuk lama. Rezeki yang dipohon tidak kunjung tiba. Usah bersangka buruk dengan Yang Maha Pemberi Rezeki. Cuba semak dan teliti bagaimana nilai dan kualiti ibadah yang kita lakukan adakah sudah benar-benar betul dan berdasarkan sunnah dan ajaran Nabi S.A.W. Mungkin terdapat kekurangan atau kesilapannya di situ. Atau mungkin itulah dugaan yang kita tempuhi untuk mendapatkan lebih banyak kebaikan dan ketenangan yang akan dikurniakan kelak. Tetapkan ketakwaan dan ikhlaskanlah ibadah kita hanya kerana Allah Azza wa Jalla.

Buku ini membuka helaian baru untuk kita menyemak semula ibadah Solat Duha yang kita amalkan. Adakah peratusan kesempurnaan telah dicapai. Semoga apa yang dihidangkan di dalam buku ini dapat membantu kita untuk meraih keredaan Allah dalam menunaikan ibadah sama ada yang fardu ataupun sunat.

Reviews

There are yet no reviews for this product.