40 Fadhilat Sembahyang Berjemaah

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789830991047

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.0000IN
Product Heigth: 7.5000IN
Product Weight: 0.2950KG
Sales price: RM 5.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Drs.Hanafi Mohamed

Muka Surat: 61

Sembahyang berjemaah adalah suatu kefarduan yang disyariatkan oleh Allah s.w.t. khususnya kepada umat Nabi Muhammad s.a.w. yang pernah disyariatkan pada umat-umat sebelumnya. Sudah pasti ianya mempunyai rahsia kefarduan dan fadhilat-fadhilat tertentu yang disediakan khusus dalam ibadat yang paling istimewa pada umat ini yang telah diiktiraf sebagai sebaik-baik umat Allah Taala yang dijadikan di atas muka bumi Allah ini.
Di atas keperihatinan ini. penulis mengarap dan menyingkap beberapa rahsia-rahsia fadhilat yang telah dijanjlkan oleh Allah Taala kepada hamba-hambanya yang sering dahagakan kerahmatan dan keberkatan serta keredaan Allah Taala. Melalui ibadat sembahyang berjemaah yang dilaksanakan dalam suatu bentuk kesatuan hati umat Muslimin dalam saf-saf yang tersusun rapi untuk mengadap Allah Rabbul Jalil.
Semoga penyingkapan rahsia '40 Fadhilat Sembahyang Berjemaah ini bakal menjadi sajian motivasi ibadah yang juga menjadi sebahagian dari agama itu sendiri. Dari itu para agama budiman jadikanlah buku ini sebagai teman di dalam menelusuri rahsia-rahsia motivasi ibadah yang bakal dijadikan bekalan di dunia dan akhirat.

Reviews

There are yet no reviews for this product.