100 Keistimewaan Malam & Hari Jumaat

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674390433

In Stock - 99  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 7.0000IN
Product Heigth: 10.0000IN
Product Weight: 0.6600KG
Sales price: RM 28.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Al-Imam Jalaluddin As-Suyuti

Penterjemah : Haji Muhammad Nur Lubis

Muka Surat: 228

Buku ini adalah terjemahan daripada dua buah karya asal Bahasa Arab oleh Imam Jalaluddin Abdul Rahman as-Sayuti dan ulasannya oleh al-Ustaz Muhammad Riyadh al-Malih, bertajuk Khushushiyyat Yaum Al-Jumuah. 

Sesungguhnya hari Jumaat itu adalah penghulu bagi segala hari dan mempunyai banyak keistimewaan. Sebanyak 100 keistimewaan malam dan hari Jumaat telah berjaya dihimpunkan oleh Imam as-Sayuti di dalam kitab ini. 

Antara lain buku ini menjelaskan bahawa Jumaat adalah Hari Raya mingguan bagi umat Islam, Neraka Jahannam tidak menggelegak dan pelupusan dosa pada hari Jumaat, orang yang mati pada malam atau siang hari Jumaat selamat daripada seksa kubur, segala roh berkumpul pada hari Jumaat, ia adalah hari pengampunan, hari pembebasan dan juga mempunyai ketika yang mustajab. 

Untuk mengetahui lebih lanjut apakah keistimewaan-keistimewaan lain dalam buku ini yang mencapai sehingga 100 kelebihan, teruskan membaca dan meraih ilmu melaluinya agar kita dapat meningkatkan amal ibadat kita setiap masa lebih-lebih lagi pada malam dan siang hari Jumaat.

Reviews

There are yet no reviews for this product.