Syed Qutb Pedoman Pendakwah Sepanjang Zaman

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789830996363

In Stock - 100  ITEMS

Sales price: RM 25.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang: Syed Qutb

Terjemahan & Tambahan: Abu Mazaya Al-Hafiz

Muka Surat: 437

Keterangan Buku :

Al-Syahid Syed Qutb, salah seorang pejuang Ikhwan al-Muslim Mesir yang menjadi syahid di tiang gantung sepertimana yang dialami pendahulu sejarah samaada dengan titisan darah mahupun menerusi dakwat penanya.

Walaupun bertahun-tahun dibelenggu dalam penjara, namun beliau tetap berjihad menerusi tulisan. Kini karyakaryanya samaada yang berbentuk Tafsir atau Harakah banyak dijadikan panduan dan rujukan oleh sebahagian besar kaum Muslimin seluruh dunia, terutama mereka yang menginginkan keunggulan Islam dari perspektif Islam dan menggunakan kaedah Islam sendiri.

Terjemahan buku Ma'alim fi al-Thariq ini memberikan panduan bagi pendakwah dalam menghadapi berbagai cabaran. Kepalsuan-kepalsuan yang menggunakan label Islam turut didedahkan sekaligus mempersembahkan Kaedah Ilahiyah yang telah dipraktikkan Rasulullah s.a.w dan para sahabatnya. Beberapa tambahan penterjemahan pada bahagian akhir buku ini menjadikan lebih lengkap dan diharapkan dapat menjadi jawapan dari berbagai kemusykilan dakwah dan ideologi masa kini. Amin.

Reviews

There are yet no reviews for this product.