Sirah Sayyidatina Aisyah Ummul Mukmin R.A.

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9673680248

Out Of Stock ( 0  ITEMS)

Product Dimensions and Weight

Product Weight: 0.5850KG
Sales price: RM 25.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Sulaiman An-Nadawi

Penterjemah : Suhaila binti Lukman

Disemak Oleh : Puzhi bin Usup

Muka Surat : 467 m/s

Sayyiditina Aisyah adalah isteri Nabi S.A.W. beliau juga merupakan anak kepada Sayidina Abu Bakar As-Siddiq iaitu sahabat karib Baginda S.A.W.

Personaliti dan karisma Aisyah sememangnya tidak dapt disangkal kehebatannya. Ditambah lagi dengan ilmu dan kepakarannya bidang ilmu agama, kewanitaan dan keluarga, beliau sentiasa menjadi rujukan kepada seluruh umat Islam. Ketokohan beliau ini telah menyangkal tanggapan musuh Islam yang melabelkan Islam tidak berlaku adil terhadap kaum Hawa. Aisyah telah membuktikan bahawa dalam Islam, wanita pun boleh menjadi lebih pandai daripada golongan lelaki dalam pelbagai bidang walaupun ia lasak dan mencabar seperti politik atau strategi perang.

"Seandainya ilmu semua wanita disatukan lalu dibandingkan dengan ilmu Aisyah, tentulah ilmu Aisyah lebih utama daripada ilmu mereka."

Inilah kehebatan seorang wanita yang mendapat asuhan dan bimbingan daripada seorang ayah bernama Abu Bakar As-Siddiq. Dikukuhkan lagi dengan bimbingan dan pendidikan oleh suami tercinta Nabi Muhammad S.A.W. Beliau merupakan contoh terbaik untuk semua khasnya wanita Islam dalam pelbagai bidang ilmu.

Reviews

There are yet no reviews for this product.