Puteri Para Sahabat Rasulullah Kulit Tebal

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789675274497

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Weight: 1.1200KG
Sales price: RM 50.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Ahmad Khalil Jama'ah

Diterjemah Oleh : Haji Ar-Rashid Haji Tuskan, Abu Azka Madani

Disemak Oleh : Ustazah Ilyani Syiham Muhammad

Muka Surat: 575

Setiap orang punya idolanya sendiri. Dalam menjadikan satu personaliti itu ikutan atau idola amat dipengaruhi oleh populariti dan kekuatan yang ada pada personaliti itu tersebut. Ramai di kalangan pemimpin, artis, ahli sukan dan nama besar lain dijadikan idola atau kebanggaan setiap individu masa kini. Namun mereka ini kadang-kadang daripada segi keperibadian atau moralnya tidak sesuai untuk dicontohi. 

Dalam sejarah dan tamadun Islam telah melahirkan ramai nama-nama besar dan terkenal bukan sahaja daripada segi populariti malah kekuatan peribadi yang terbaik yang boleh kita jadikan contoh atau ikutan. Tetapi jarang kita dengar atau baca tentang kisah puteri-puteri para sahabat. Mereka ini juga tidak kurang hebat sumbangannya terhadap agama Islam. Kehebatan, kegagahan dan kegigihan mereka boleh menjadi inspirasi untuk golongan muda masa kini.

Selain itu, kisah tentang mereka mampu memartabatkan lagi kaum Hawa dalam agama Islam serta di mata masyarakt umum seluruhnya. Islam telah meletakkan martabat kaum Hawa ini di tempat yang amat tinggi dan mulia. Ini telah dibuktikan dalam Al-Qur'an dan sejarah Islam itu sendiri.

Reviews

There are yet no reviews for this product.