Sehari Seribu Sunnah

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789673682102

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 4.2500IN
Product Heigth: 5.7500IN
Product Weight: 0.2050KG
Sales price: RM 8.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Khalid Al-Husainan

Penterjemahan : Abdul Rachman Saleh Siregar

Editor : Dr. Mohd. Puzhi bin Usop

Muka Surat : 156

Fikirkan semula apa yang kita lakukan setiap hari bermula dari bangun tidur sehingga kita tidur semuld.Tanpa kita sedar kita telah melakukan banyak sunnah-sunnah Nabi S.A.W. Kita banyak menggambarkan bahawa sunnah-sunnah Nabi S.A.W. itu hanyalah berkaitan dengan ibadah sahaja. Paling tidak pasti akan terlintas di fikiran apabila disebutkan sunnah Nabi S.A.W. adalah poligami dan dari segi penampilan pula adalah janggut, jubah dan serban.

Sebenarnya banyak sunnah-sunnah Nabi S.A.W. yang berkaitan dengan keperluan kita setiap hari. Namun kita tidak sedar tentang itu. Amat moleklah sekiranya mencantikkan lagi kebiasaan harian dengan niat dan cara yang ditunjukkan oleh Nabi S.A.W. Manfaatnya begitu besar, selain daripada kita dapat menunaikan kehendak harian, kita juga meraih ganjaran mengamalkan sunnah-sunnah Nabi S.A.W.

Buku kecil ini memberikan kita gambaran yang cukup sederhana dan padat tentang apakah sunnah-sunnah Nabi S.A.W. yang sedang dan telah kita lakukan setiap hari. Semoga dengan perkongsian ini dapat kita manfaatkan untuk meraih keredaan Allah S.W.T. dan meyatakan kecintaan serta kerinduan kita kepada junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W.

Reviews

There are yet no reviews for this product.