Sembuh dengan Sedekah

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674391881

In Stock - 99  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.4400KG
Sales price: RM 15.00
Price / kg:

Quick Overview

Penulis : H. Syaiful Alim Lc.

Alih Bahasa : Nabila Abd. Jalil

Disemak Oleh : Panel Editor Al-Hidayah

Muka Surat : 214

Keterangan Buku : 
Hidup di dunia yang farm ini penuh dengan ujian dan dugaan. Ada yang diuji dengan kekayaan, kemiskinan, kesusahan, kesakitan, kejayaan, kegagalan, kebahagiaan, kesenangan, kemurungan, kekecewaan dan sebagainya. Tiada manusia yang tidak diuji oleh Allah SWT hatta para anbiya juga menerima ujian yang lebih hebat daripada ujian yang sedang kita alami sebagaimana yang diceritakan oleh al-Quran. Nabi Musa AS, Nabi Ibrahim AS, Nabi. Nuh, Nabi Isa, Nabi Sulaiman AS, Nabi Ayyub AS dan Nabi Muhammad SAW, mereka semua diuji oleh Allah SWT.
Kekuatan iman dan takwa adalah asas utama dalam menghadapi pelbagai ujian dan dugaan dad Allah SWT. Tanpa iman yang kental, mungkin ada yang akan tersesat malahan tidak kurang juga yang menjadi kurang siuman.
Sakit adalah di antara ujian Allah SWT yang sentiasa menjelma tanpa diduga. Kealpaan kita menjaga kesihatan, kandungan makanan yang mengandungi bahan kimia yang membahayakan serta kurangnya senaman bisa mengundang pelbagai penyakit. Namun Islam telah menyediakan penawamya, kita jangan putus asa, selagi hayat dikandung badan, selain itu kita perlu berusaha untuk melawan penyakit yang tiba. Berdoa, bersukan, kawal makan dan makanan serta satu lagi penawar yang paling mujarab insya Allah ialah dengan BERSEDEKAH. Bagaimana caranya? Bacalah buku ini, anda akan temui jawapannya.

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.