Resepi Keberkatan Rezeki

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789670267227

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.2500IN
Product Weight: 0.4850KG
Sales price: RM 15.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang: Ustaz Johari Yaman

Editor: Ustaz Muhammad Sabri Sahrir

Muka Surat: 243

Resipi Keberkatan Rezeki adalah sebuah buku motivasi ke arah mengembalikan semula rezeki yang hilang atau lenyap kerana kesilapan diri sendiri, Mengaktifkan semula pengaliran rezeki, bahkan menambah baikkan rezeki yang akan mendatang. Skop penekanan dan fokus serta penumpuan paparan lebih menjuruskan kepada niat baik, kejujuran, keikhlasan, menjauhi yang haram dan hanya yang halal yang dicari dalam bekerja, sama ada bekerja secara sendiri, syarikat swasta atau kerajaan. 
Rezeki ada di mana-mana, cuma usaha dan ikhtiar manusia yang menentukan di manakah rezeki itu akan diperolehi dan kadarnya ditentukan oleh Allah S.W.T. Ada yang bekerja lebih tetapi mendapat habuan yang sedikit, ada pula yang bekerja hanya sedikit tetapi mendapat habuan yang sangat banyak. Sedikit tetapi halal adalah lebih baik daripada banyak tetapi haram. 
Punca segala kerosakan peribadi adalah bermula daripada rezeki yang dimakan. Manusia yang memakan makanan yang haram walaupun sedikit akan sukar dibentuk dan akhlak serta moralnya akan runtuh. Ibu bapa, majikan dan pihak yang lebih tinggi adalah bertanggungjawab dalam menyara ahli keluarga, para pekerja, para penjawat dengan rezeki yang halal demi keberkatan hidup di dunia dan akhirat. Hidup berkat dengan rezeki halal dan yang hilang akan kembali.

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.