113 Soal Jawab Agama Untuk Para Remaja

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789830991306

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.2500IN
Product Weight: 0.3600KG
Sales price: RM 8.00
Price / kg:

Quick Overview

Susunan : Amina Hj. Noor

Muka Surat : 100

Keterangan Buku :

Biodata penulis:
Amina Haji Noor dilahirkan pada 4hb Januari 1948 di Kampung Simpang, Balak. Jalan Cheras Kajang. Mendapat didikan awal di Sekolah Kebangsaan. Kajang, Selangor.
Melanjutkan pelajaran hingga ke Sekolah Menengah Sultan Abdul Aziz Shah Kajang, Selangor, sejak di bangku sekolah lagi beliau bercita-cita untuk menjadi seorang penulis.
Pada tahun 1972 hingga tahun 1976 beliau menjadi penclidik di Sekolah Rendah Tanjung Karang dan Sekolah Jalan Bukit Kajang. Kerana cita-cita yang belum tercapai, beliau melepaskan jawatan sebagai pendidik beralih arah bidang kewartawanan. Mengikut kursus kewartawanan di beberapa institusi di ibu kota, Kuala Lumpur. Sejak menjadi wartawan di beberapa buah akhbar dan majalah di Tanahair, beliau menimba banyak pengalaman untuk lebih matang dalam penulisannya.
Namanya mula terkenal sebagai novel's yang menggunakan narna pena Nina Karina, telah menghasilkan lebih daripada 20 buah novel yang diterbitkan oleh penerbit tempatan seperti Marwilis Publisher dan Berita Publication.
Bidang penulisan yang begitu meluas menambahkan minat beliau untuk terus berkarya. Pengalaman beliau sebagai kaunselor di sebuah syarikat menambah pengalaman beliau sebagai penulis. Tidak bidang penulisan yang diceburinyaselama 17 tahun telah membuat beliau bertambah matang. Kini beliau banyak menulis dan menyusun buku-buku berbentuk agama, kosihatan, psikologi dan sebagainya.

Golongan remaja adalah golongan yang memerlukan dorongan dan tunjuk ajar dari orang lain yang lebih dewasa darinya. Mereka sentiasa bergelumang dalam suasana remaja yang agak liar di dunia yang luas ini. Mereka mudah terhanyut ke lembah yang hina dan terkeji jika tidak diawasi. Tetapi jika remaja itu sendiri telah sedar dan mengikuti landasan berdasarkan syariat Islam, maka itu sebenarnya jalan yang balk mereka tempuhi.

Buku 113 Soal Jawab Agama Peringkat Remaja ini adalah persoalan yang seringkali menimpa ke atas diri mereka. Semoga buku ini dapat memberi penjelasan serta membawa golongan ini ke jalan yang lurus yang diredhai Allah SWT. Amin.

Reviews

There are yet no reviews for this product.