Panduan Mencari Jodoh

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789675274527

In Stock - 99  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000M
Product Heigth: 8.2500M
Product Weight: 0.3650KG
Sales price: RM 9.00
Price / kg:

Quick Overview

Disusun Oleh : Dr.Kamil Musa

Penterjemahan : Walid Afdalina

Pages : 117

Memang benar jodoh pertemuan, rezeki dan ajal maut sudah ditetapkan oleh Allah S.W.T. Namun begitu, ini tidak bermakna kita hanya perlu berpeluk tubuh menunggu jodoh, rezeki dan maut masing-masing. Kita sebaliknya disuruh berusaha, berdoa dan bertawakkal kepada Allah untuk mendapatkan apa yang kita hajati di dunia ini.

Perkahwinan adalah sunnah Rasulullah S.A.W. Ia menjamin kesucian dan kesinambungan keturunan manusia mengikut landasan yang betul. Malangnya, tidak semua perkahwinan berkesudahan dengan kebahagiaan, banyak yang terkandas di tengah perjalanan. Penceraian berlaku tanpa mengira usia dan latar belakang sosio-ekonomi dan agama. Antara alasan yang sering kita dengar ialah pasangan tidak sesuai, tidak sekufu atau tidak cocok.

Buku "PANDUAN MENCARI JODOH" ini cuba memberi bimbingan dan garis panduan bagi mereka yang ingin mencari jodoh mengikut lunas-lunas Islam. Dengan harapan, akan terbinanya keluarga Islam yang bahagia di dunia dan akhirat.

Buku ini bukan sahaja boleh menjadi panduan teruna dan dara yang sedang mencari bakal pasangan hidup mereka, bahkan ia juga perlu dihayati oleh para ibubapa yang ingin memilih pasangan hidup anak-anak.

Reviews

There are yet no reviews for this product.