Panduan Lengkap Solat Sunat

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789670267081

In Stock - 98  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 4.0000IN
Product Heigth: 5.7500IN
Product Weight: 0.1400KG
Sales price: RM 15.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Muhammad bin Umar

Penterjemah: Ainin Sofiya Jaafar

Editor: Dr.Mohd.Puzhi Usop

Muka Surat: 364

Keterangan Buku :

Solat sunat boleh dianggap sebagai pelengkap atau penambah kepada amalan seharian kita selain zikir dan amalan sunat lain. Walaupun dengan adanya solat sunat yang mempunyai bergai-bagai fadilat dan ganjarannya solat fardu adalah wajib untuk ditunaikan dan disegera tanpa sebarang alasan.

Namun ada segelintir golongan yang mementingkan ibadah sunat tetapi mengabaikan ibadah yang fardu. Ini adalah tidak wajar dan menyalahi ajaran sebenar Nabi S.A.W. Ada juga yang hanya mementing ibadah wajib dan menidakkan ibadah sunat, ini juga kurang bijak. Sebenar kita harus bijak menyusun kehidupan kita untuk meninggalkan ibadah fardu dan memperbanyakan ibadah sunat. Kerana yang fardu adalah wajib dilaksanakan manakala yang sunat pula digalakkan untuk diperbanyakan dan istiqamah dalam mengamalkannya.
Buku panduan lengkap Solat Sunat ini amat sesuai untuk dijadikan rujukan dan panduan bagi kita semua. Ini kerana untuk mendapatkan satu ibadah dan amalan yang berkualiti dan diterima Allah S.W.T, ilmu dan panduan tentangnya perlu kukuh dan berkualiti berdasarkan Al-Qur'an dan Hadis Nabi S.A.W.
Semoga setiap amalan yang kita amalkan diterima Allah dan mendapat ganjaran yang berlipat kali ganda, Insya Allah.

Reviews

There are yet no reviews for this product.