Ibadah Harian Agar Terhindar Daripada Kemiskinan

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674391676

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.3750KG
Sales price: RM 15.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Atiqah Hamid

Alih Bahasa : Nabila Abd. Jalil

Disemak Oleh: Panel Editor Al-Hidayah

Muka Surat : 150

Keterangan Buku :

Kemiskinan, kelaparan dan ketakutan adalah di antara ujian yang Allah S.W.T berikan kepada manusia. Ujian¬ujian ini tidak lain dan tidak bukan adalah untuk menguji sejauh mana berimannya seorang hamba kepada Khaliqnya. Hamba yang beriman akan sentiasa redha atas ketentuanNya, sabar dalam menghadapinya, bersyukur ditimpa ujian serta tidak berputus asa untuk melakukan islah di dalam hidupnya.

Buku ini menyediakan ramuan-ramuan terbaik daripada Al-Quran dan Hadith Nabawiyah dalam menghadapi dan menghindari kemiskinan. Bermula dengan memahami konsep kemiskinan yang sebenar di dalam Islam, buku ini membawakan amalan-amalan sunat yang boleh diamalkan untuk menghindari kemiskinan. Seterusnya, diselitkan juga faktor-faktor penghalang dalam memperolehi rezeki serta perkara-perkara yang perlu diberi perhatian agar amal soleh seseorang itu diterima Allah S.W.T.

Tiadalah apa-apa yang paling diharapkan oleh seorang hamba itu melainkan redha dan rahmat daripada Penciptanya. Semoga buku ini membantu anda ke arah itu.

Reviews

There are yet no reviews for this product.