Zaman Imam Mahdi (Umat Islam Belum Checkmate)

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674393137

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 6.0000IN
Product Heigth: 9.0000IN
Product Weight: 0.6300KG
Sales price: RM 36.00
Price / kg:

Kian hari umur bumi kian meningkat, tanda-tanda kemunculan Imam Mahdi semakin jelas. Manusia kini sedang berada dalam fasa akhir zaman di mana kemunculan Imam Mahdi ditunggu-tunggu sementara kehadiran Dajjal digeruni.
Imam Mahdi akan segera muncul, tidak ada yang tahu dan tidak dinyatakan waktu bagi munculnya Imam Mahdi. Nabi SAW hanya menyebutkan tentang siapa Imam Mahdi, ciri cirinya, dan apa tanda menjelang kemunculan Imam Mahdi.
Dia akan memenuhi bumi ini dengan keadilan dan kemakmuran sebagaimana bumi telah dipenuhi sebelum itu dengan kezaliman. Allah SWT akan menyediakan dan mengislahnya dalam waktu satu malam dan menguatkannya dengan pertolongan-Nya...Al-Mahdi.


Melihatnya dari jarak dekat sepertinya syaitan, di bahagian kanan wajahnya terhapus tidak bermata dan tidak beralis itulah Al-Masih Dajjal. Sebagaimana yang disebutkan Rasulullah SAW "Tertulis di antara dua matanya perkataan kafir yang dieja oleh Rasulullah kaf, fa, ra yang dapat dibaca oleh setiap Mukmin yang pandai membaca mahupun oleh Mukmin yang buta huruf".
Pengakhirannya, akankah kita bersama Al-Masih Dajjal Sang Pendusta atau Khalifatul Muslimin yang mendapat petunjuk?

Reviews

There are yet no reviews for this product.