Tips Berniaga Nabi Muhammad S.A.W. Untuk Para Usahawan Masa Kini

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674390792

In Stock - 96  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.3750KG
Sales price: RM 11.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Najamuddin Muhammad

Alih Bahasa : Nur Thairah Syamsuddin

Di Semak Oleh : Panel Editor Al- Hidayah

Muka Surat: 158

Apabila kita rujuk semula sirah dan riwayat hidup Rasulullah S.A.W, dalam bab pengurusan baginda tidak melakukan suatu perkara dan keputusan secara melulu. Semua disusun secara teratur dan berhemah. Begitu juga dalam urusan perniagaan. 
Seperti yang kita ketahui Nabi S.A.W. juga merupakan seorang peniaga yang berjaya. Baginda S.A.W. memberikan contoh cara berniaga yang terbaik sehingga menghasilkan keuntungan yang besar dan halal. Bagaimanakah cara Rasulullah S.A.W. berniaga sehingga mampu menghasilkan pulangan yang menguntungkan dan halal? Apakah tip-tip utama yang baginda S.A.W. pegang? 
Temui jawapannya di dalam buku ini. Penjelasannya dikupas dengan tajam dan padat tentang kepelbagaian strategi perdagangan dan bisnes Rasulullah S.A.W. Semua ini dipaparkan secara padat di dalam buku ini. 
Sebagai nilai tambah, buku ini juga dilengkapi dengan tip-tip yang berguna untuk pengusaha dalam perkara-perkara yang perlu dijauhi semasa menjalankan urusan perniagaan. Ingin menjadi pengusaha yang berjaya jadikan buku ini salah satu panduannya.

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.