Raihlah Kejayaan

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789830997698

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 6.0000IN
Product Heigth: 9.0000IN
Product Weight: 0.4350KG
Sales price: RM 12.00
Price / kg:

Quick Overview

Penterjemah: Dr.Aidh Abdullah Al-Qarni

Penterjemah: Abu Arfan,Dedy Rachamd (br> Muka Surat: 151

Keterangan Buku :

Jihad pada zaman dahulu, pada awal kedatangan Islam, diertikan sebagai mengisytiharkan perang kepada mereka yang tidal: mematuhi perintah Allah dan tidak mahu menjauhi larangan-Nya. Mereka yang tidak mahu mematuhi syariat Allah dianggap sebagai menolak prinsip keadilan sejati dan berdegil dengan kezaliman yang mereka terapkan. lni tujuan utama memerangi mereka.

Jihad pada masa kini mestilah diertikan sebagai usaha keras disertai dengan kegigihan untuk memerangi kemiskinan, kebodohan dan keterbelakangan yang melanda hampir seluruh umat Islam. Semangat jihad generasi pertama Islam mesti diujudkan sebagai langkah untuk menghapuskan segala bentuk kezaliman terhadap kekuasaan, ekonomi dan ilmu pengetahuan.

Perlu diingat bahawa pertolongan Allah pasti mengiringi mereka yang sentiasa berusaha keras disertai dengan semangat jihad. Al-Qarni dalam buku ini, dengan gaya bahasa yang mudah difaham, telah pun mengupas dengan terperinci bagaimana cara memperoleh kejayaan dan mengenalpasti faktor-faktor kekalahan ketika berjuang melawan kekejaman hidup, di samping bagaimana pula menyikapi dugaan yang apabila menimpa seakan tidak mengenal kata henti, dengan mentauladani semangat jihad yang telah dipelopori oleh generasi pertama Islam.

Reviews

There are yet no reviews for this product.