Motivasi Pelajar Cemerlang Dilengkapi Doa Dan Amalan

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789830991726

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.2500IN
Product Weight: 0.4450KG
Sales price: RM 14.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Muhammad bin Abul Latif

Muka Surat : 200

Tidak dinafikan pelajaran di zaman ini adalah pasport bagi meraih kesenangan dalam kedudukan masyarakat. Usaha yang disatukan memperolehi keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan perlu dilakukan dengan tersusun. Lulus peperiksaan tidak boleh menjadi tujuan utama setiap pelajar. Ramat di kalangan pelajar belajar semata-mata untuk lulus peperiksaan. Inilah merupakan niat yang salah.

Tujuan belajar adalah untuk memperolehi ilmu pengetahuan. Ilmu pengetahuan hendaklah digunakan sebaik-baiknya untuk kepentingan agama, bangsa dan negara.

Niat belajar hendaklah semata-mata menperolehi keredhaan Allah S.W.T. Apabila seorang pelajar menjadikan niatnya dalam menimba ilmu pengetahuan semata-mata memperolehi keredhaanNya, maka is akan memperolehi pahala dariNya.

Buku ini disusun dengan mengutarakan terknik-teknik belajar dan bagaimana lulus peperiksaan, Di samping itu, is ditulis dengan menjadikan agama Islam sebagai landasannya kerana dalam Islam semuanya lengkap meliputi hal ehwal duniawi dan ukhrawi. Semoga sidang pelajar akan memperolehi manfaat dari buku ini Insya Allah.

Reviews

There are yet no reviews for this product.