Hidup Bersama Nabi Muhammad S.A.W

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674392024

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 4.2500IN
Product Heigth: 6.0000IN
Product Weight: 0.3050KG
Sales price: RM 8.00
Price / kg:

Quick Overview

Penulis : Imam Yahya bin Syaraf An-Nawawi

Penterjemah : Nur Wahida Idris

Editor : Panel Editor Al-Hidayah

Muka Surat : 151

Manusia agung yang menjadi utusan terakhir Allah kepada sekalian manusia adalah Muhammad bin Abdullah SAW. Wahyu-wahyu yang mengandungi perintah-perintah, larangan-larangan Allah SWT serta cerita-cerita umat terdahulu untuk dijadikan iktibar diturunkan melalui Malikat Jibrail kepada Baginda SAW.
Rasulullah SAW diutuskan untuk menjadi contoh teladan bagi umatnya dalam segala aspek kehidupan. Dalam aspek pentadbiran Negara dan organisasi, pentadbiran rumahtangga, urusan kewangan, kesihatan, pakaian dan yang paling penting sekali adalah aspek ibadah. Baginda mengajar manusia cara solat, puasa, zakat dan haji dengan sempurna. Tiada lagi tokok tambah dalam soal ibadah kerana di saat kematian Baginda SAW ketika haji wida' (Haji perpisahan), para sahabat telahpun menyaksikan bahawa baginda telah menyempurnakan ajaran Islam yang cantik lagi sempurna.
Seandainya kita mengamalkan Sunnah yang diamalkan oleh Rasulullah dalam kehidupan seharian kita serta meninggalkan amalan bidaah maka itulah bukti cinta kasih kita yang sejati terhadap Rasulullah SAW dalam erti kata yang sebenar.

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.