Misteri 10 Haiwan Masuk Syurga

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789670267159

In Stock - 98  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.0000IN
Product Heigth: 7.5000IN
Product Weight: 0.3250KG
Sales price: RM 10.00
Price / kg:

Quick Overview

Susunan : Drs. Hj. Hanafi Mohamed MA, Hjh. Siti Zaimah Ab. Rahman

Editor : Dr.Mohd. Puzhi Usop

Muka Surat : 115

Sebelum-sebelum ini kita sering mendengar tentang kisah insan-insan terpilih untuk syurga Allah. Selain itu kita juga diberikan tip-tip bagaimana kita boleh menjadi calon-calon syurga Allah.Tetapi kali ini kita dihidangkan dengan misteri 10 haiwan yang masuk syurga. Kenapa 10 haiwan ini begitu istimewa sehingga terpilih untuk masuk ke syurga? Dan apakah haiwan tersebut?

Sesungguhnya setiap makhluk ciptaan Allah itu punya hikmah dan kepentingannya yang tersendiri yang sebahagian besar tidak kita ketahui rahsianya. Begitu juga haiwan-haiwan yang hidup bumi Allah ini. Tidak dinafikan juga terdapat haiwan¬haiwan yang begitu sinonim dengan sejarah tempat, zaman dan peristiwa. Begitu juga dengan haiwan istimewa ini. Ada sejarah, ada pengajaran dan ada hikmahnya. Semuanya terkandung di dalam buku ini untuk kita ambil ikhtibar dan kita kongsikan bersama rakan-rakan, ahli keluarga dan saudara-saudara kita.

Apakah usaha dan persediaan kita untuk menjadi calon-calon syurga Allah nanti? Semoga dengan hidangan yang digarap di dalam buku ini boleh menjadi pengerak yang akan menaikkan azam dan keyakinan kita untuk terus meningkatkan keimanan serta ketakwaan kita kepada Allah S.W.T.

Reviews

There are yet no reviews for this product.