Menjawab Masalah Anda Jilid 2

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789675115714

In Stock - 99  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.2500IN
Product Weight: 0.6200KG
Sales price: RM 20.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Ustaz Abu Salim Al Ahmadi

Di semak dan diedit Semula Oleh : Dr. Mohd. Puzhi bin Usop

Muka Surat: 357

Setiap langkah perjalanan hidup ini tidak terlepas dari masalah-masalah yang dihadapi dapat diatasi dengan pelbagai cara, sama ada bertanya kepada orang yang berilmu, berfikir sendiri dan merujuk buku yang berkaitan dengan masalah yang dihadapi. Secara ringkasnya masalah dapat diatasi dengan berkat usaha dan ikhtiar kita sendiri. 
Umat Islam tentu beruntung kerana semua masalah yang dihadapi, mempunyai panduan serta cara penyelesaiannya yang mengikut lunaslunas Islam. 
Menyedari perkara ini, maka sebuah buku yang mengandungi segala persoalan masalah agama yang sering dipersoalkan oleh umat Islam dapat dikumpulkan. Bahasa yang digunakan adalah mudah dan amat sesuai untuk semua golongan masyarakat. Pembahasan dalam buku ini merangkumi persoalan akidah, fekah, tarbiah, akhlak, dakwah dan amal kebajikan. Semua ini menjurus ke arah kesempurnaan fardhu ain setiap pembaca. Masalah yang ditimbulkan dapat dijawab bukan sahaja sekadar boleh atau tidak. halal atau haram, sah atau batal tetapi lebih dari itu diterangkan panduan mengatasi masalah secara terperinci. 
Harapan kepada para pembaca semoga dapat mengambil mraat dengan kehadiran buku ini. 
Insya-Allah.

Reviews

There are yet no reviews for this product.