Larangan dan Perintah Dalam Solat Tahajjud

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674391072

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.4750KG
Sales price: RM 16.00
Price / kg:

Quick Overview

Penulis : Ust. Yazid Al-Busthomi. LC.

Alih Bahasa : Nabila Abd. Jalil

Disemak Oleh : Panel Editor Al-Hidayah

Muka Surat : 252

Keterangan Buku : 
Apabila diperkatakan tentang ibadah malam atau qiamullail pasti ia tidak dapat dipisahkan dengan Solat Tahajjud. Ini disebabkan solat sunat ini merupakan inti utama dalam pelaksanaan ibadah malam. Istimewanya Solat Tahajjud ini hanya boleh dilaksanakan pada waktu malam, sebaik-baiknya di sepertiga malam. 
Dengan pendedahan ilmu yang dibicarakan di majlis ilmu dan juga terdapat bahan-bahan bacaan berkenaan Solat Tahajjud, sudah tentu ramai yang mengetahui cara pelaksanaannya. Namun masih ramai juga yang tidak mengetahui secara Iebih mendalam. Untuk merasai nikmat pelaksanaan Solat Tahajjud ini apa kata kita tambahkan pengetahuan tentang solat sunat yang istimewa ini.
Buku ini amat sesuai untuk tujuan itu kerana membahas tentang pelaksanaan solat sunat ini dan juga memberikan pencerahan tentang larangan dan perintah yang perlu kita ikuti dalam mengerjakan solat sunat ini. Semoga dengan perkongsian ini memberikan kita suntikan sernangat untuk mendirikan waktu malam kita dengan ibadah sunat demi untuk meraih keredaan Ilahi.

Reviews

There are yet no reviews for this product.