SEJARAH LENGKAP 25 RASUL H/C - HHP

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674392642

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 16.0000M
Product Heigth: 23.5000M
Product Weight: 1.4350KG
Sales price: RM 59.00
Price / kg:

Pengutusan para Rasul kepada umat manusia adalah anugerah terbesar daripada Allah SWT kepada hamba-Nya. Melalui para Rasul, umat manusia seolah-olah disinari dengan cahaya bimbingan dan petunjuk yang tidak berpenghujung.
Akidah “Laa Ilaaha illa Allah” diperteguhkan, akhlak mahmudah dan karimah diperkenalkan, sistem-sistem kehidupan yang sistematik ditonjolkan dan benarlah, kehadiran mereka membawa rahmat ke seluruh alam; “rahmatan lil a’lamin”. Justeru, buku ini membawa anda meneroka lipatan sejarah para Rasul pilihan ini; sejarah kehidupan, mukjizat-mukjizat serta kisah-kisah bersejarah mengenai ketokohon kekasih-kekasih Allah SWT ini. Istimewanya buku ini adalah perbahasan di dalamnya dibahas melalui pelbagai perspektif, iaitu Islam, Kristian dan Yahudi, dan juga beberapa fakta melalui kesan-kesan peninggalan dan artifak berkaitan mereka yang dijumpai.
Semoga dengan memahami kisah hidup kekasih-kekasih Allah SWT ini akan memberikan motivasi yang luar biasa hebat kepada kita dalam menjalani kehidupan pada akhir zaman ini.

Reviews

There are yet no reviews for this product.