25 Kisah Para Muallaf

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674391560

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.5300KG
Sales price: RM 21.00
Price / kg:

Quick Overview

Penulis : Muhammad Yusuf Anas & Lukman Santoso AZ

Alih Bahasa : Nur Thairah Syamsuddin

Disemak Oleh : Panel Editor Al-Hidayah

Muka Surat:316

Ada apa di dalam buku ini?
Pastinya kisah insan-insan hebat yang terpilih mendapat cahaya hidayah daripada. Allah S.W.T. Melalui kajian dan memahami Al-Quran, hadis serta sunnah-sunnah Rasulullah S.A.W. telah memikat hati-hati mereka. Apakah membuatkan hati mereka tertarik kepada Islam? 
Bukti-bukti ilmiah dan sains serta pelbagai kejadian yang berlaku masa kini seperti mana yang tercatat di dalam Al-Quran dan hadis, walhal kedua-dua rujukan ini telah wujud sejak lebih 1400 tahun yang lain. Inilah yang membuatkan mereka semakin yakin dan pasti bahawa Islam adalah agama yang benar. Justeru itu, insan-insan hebat ini telah menjadi penyebar dan pengembang syiar Islam menerusi penulisan tentang pemahaman dan perkongsian tentang bagaimana hati mereka lunak dengan kebenaran Islam.
Semoga dengan perkongsian pengalaman daripada insan hebat dan terpilih ini menjadikan kita lebih bersemangat lagi untuk mengukuhkan keimanan dan keyakinan kita kepada Iman dan Islam. Malah is juga akan menjadi pencetus semangat untuk kita menegakkan Islam yang semakin hari semakin dicabar oleh penentangnya.

Reviews

There are yet no reviews for this product.