Sembuhkan Penyakit Anak Mengikut Cara Rasulullah SAW

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789670268453

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.5850KG
Sales price: RM 20.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang: John Rinaldi

Alih Bahasa : Nur Thairah Syamsuddin

Di Semak Oleh : Panel Editor Al- Hidayah

Muka Surat: 357

Anak adalah dambaan jiwa belahan jantung. Hadirnya menjadi pengubat duka, tawanya adalah pencetus bahagia dan tangisnya pula mengundang kasih sayang. Tetapi, bagaimana perasaan anda jika anak kesayangan anda sakit? 
Setiap orang tua pasti mahukan anaknya pintar, hidup sihat dan sentiasa ceria. Jika tiba-tiba anak kehilangan keceriaannya dan menjadi pendiam, maka orang tua pasti akan cemas, khuatir dan bingung, jangan-jangan anaknya sakit. Kalaupun sakit,sakit apa? Bagaimana cara mengatasinya? Adakah perlu membawanya ke doktor? Tetapi, bagaimana jika kos perubatannya mahal dan orang tua tidak mempunyai wang cukup untuk itu?
Usah khuatir. 
Kehadiran buku praktikal ini akan membawa segudang manfaat dan keuntungan untuk anda, terutamanya berkaitan dengan kesihatan anak. Buku ini akan menjelaskan kepada anda bagaimana suatu penyakit muncul pada anak, tanda-tanda Kemunculannya, jenis penyakit dan ciri-cirinya, cara pencegahan dan mengatasinya, yang semuanya dikemaskan sesuai dengan ajaran dan cara Nabi S.A.W. Mengesan, menghadapi dan mengubati penyakit pada anak-anak. 
Selain tip praktikal pengubatan ala Nabi SAW, pembaca juga akan menjumpai kelebihan lainnya seperti daftar buah-buahan berkhasiat ubat, resepi tradisional berserta cara membuatnya dan cara atau ruqyah yang digunakan Nabi S.A.W. Untuk mengubati penyakit yang tidak boleh disembuhkan dengan pengubatan biasa, ia sangat lengkap dan mujarab. Kenapa perlu berjumpa doktor jika boleh ditangani sendiri? Kenapa mesti mahal jika anda mampu melakukannya secara percuma?

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.