Mari Berubat Dengan Al-Quran

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789673683055

In Stock - 92  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Length: 12.7000CM
Product Width: 0.8000CM
Product Heigth: 18.9000CM
Product Weight: 0.1800KG
Sales price: RM 9.00
Price / kg:

Quick Overview

PENULIS: ASY-SYAIKH ABI AL-FADAA' MUHAMMAD
PENTERJEMAH: ABDULLAH AL-QARI B. HJ. SALLEH (AQHAS)
DISEMAK OLEH: PANEL EDITOR AL-HIDAYAH
CETAKAN: 2020
BIL M/S: 166

Sesungguhnya berubat dengan Al-Quran itu merupakan suatu perkara yang wujud dalam syariat Islam. Al-Quran ialah penyembuh dan pemberi rahnat kepada siapa yang mengimaninya dan melaksanakan ajarannya.

Ayat-ayat (yang tertentu) dibaca atau digunakan untuk menyembuh dengan penuh keyakinan bahawa Allah Maha Pengasih dengan Al-Quran untuk memberi kesembuhan kepada orang-orang yang beriman. Justeru itu, kita mendapati para As-Salaf Ash-Shaalih (Generasi Awalan Orang Islam) adalah mereka berubat dengan berpandukan Al-Quran, sesuai dengan satu kedudukan bagaimana yang dilafazkan oleh Imam Ibnu Qayyim Al-Jauziyyah.

Menurut pengalaman penulis dan beberapa orang individu yang lain, ternyata bahawa kitab Al-Quran itu diyakini dapat mengubati penyakit-penyakit manusia serta dijadikan panduan dan pegangan dalam kehidupan. Oleh itu, apabila seseorang pesakit berubat dengan Al-Quran dengan cara sebaik-baiknya dan dia mengubati penyakitnya dengan sikap membenarkan, beriman, menerima (penyembuhannya) dengan penuh keyakinan maka InsyaAllah penyakit akan sembuh.

Reviews

There are yet no reviews for this product.