Himpunan Doa Asy-Syifa Penawar Penyakit

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789673682201

In Stock - 85  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.2500IN
Product Weight: 0.2350KG
Sales price: RM 15.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Drs. Hj. Hanafi Mohamed MA, Hjh. Siti Zaimah Ab Rahman

Disemak Oleh : Dr. Mohd. Puzhi bin Usop

Muka Surat : 199

Islam amat menekankan tentang kesihatan dan kehidupan yang sihat. Penekanan ini bukan sahaja berkisar tentang kesihatan luaran semata-mata, malah merangkumi kesihatan minda, emosi dan rohani.

Pada zaman yang sarat dengan kemajuan teknologi kini, pelbagai ubatubatan dan kaedah moden yang sangat membantu dalam rawatan dan pengubatan penyakit. Tidak dinafikan perkara ini sangat membantu manusia dalam proses rawatan. Namun, di sebalik semua kemajuan ini, ramai yang sudah terlupa dengan rawatan dan pengubatan secara Islam. Perasaan raguragu untuk menggunakan ayat al-Quran, wirid dan doa-doa asy-Syifa' dalam proses rawatan mula menular dalam kalangan Rita. Tiada lagi iman dan keyakinan dalam aspek perubatan Islam, seolah-olah perubatan dipisahkan daripada Islam; sedangkan pada hakikatnya doa-doa syifa' ini bukan sahaja membantu penyembuhan penyakit fizikal, malah mampu melapangkan hati dan minda.

Alangkah indahnya jika proses rawatan dilakukan dengan mengamalkan doa-doa daripada ayat al-Quran disertai dengan ikhtiar melalui rawatan dan pengubatan moden. Justeru, buku ini mengumpulkan doa-doa asy-Syifa' yang boleh anda amalkan dalam proses rawatan. Sesungguhnya, dari Dia penyakit itu datang, dan kepada Dia Rita mohon penawarnya. Semoga beroleh manfaat.

Reviews

There are yet no reviews for this product.