Hikmah Terapi Sedekah

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789675115141

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.0000IN
Product Heigth: 7.2500IN
Product Weight: 0.2950KG
Sales price: RM 4.50
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Hasan bin Ahmad bin Hassan Hammam

Diterjemah Oleh : Mohd Basri bin Yusof

Disemak/Edit: Ustazah Sabariah Bakri

Muka Surat: 67

Antara intipati buku ini adalah pendedahan tentang terapi atau rawatan untuk beberapa masalah penyakit dengan bersedekah. 
Buku ini telah mengetengahkan contoh-contoh tauladan dari para sahabat dan maysarakat alim ulama yang benar-benar berlaku sebagai bukti kemujaraban sedekah sebagai terapi rawatan.
Terapi sedekah ini dapat mengelakkan "su'ul khatimah', dan juga dapat mengelakkan kemalangan atau musibah yang dahsyat, serta dapat melapangkan rezeki. Dengan amal sedekah, ianya dapat menjadi wasilah untuk kesembuhan orang yang sakit ataupun saudaranya yang terdekat yang sedang mengalami koma, kanser, masalah buah pinggang yang dimasuki batu. Sedekah yang diikuti oleh istighfar juga dapat menjadi penawar bagi kemandulan dan dapat menghapuskan dosa seseorang.
Kesimpulannya, sedekah boleh menjadi terapi bagi setiap individu asal sahaja dilakukan dengan hati yang ikhlas dan yakin kepada Allah. Sesiapa sahaja boleh bersedekah untuk menyembuhkan penyakit tertentu dan mengelakkannya dari ditimpa musibah.

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.