Nama-Nama Muslimin Khas Untuk Anak Lelaki

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789673681082

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.0000IN
Product Heigth: 7.5000IN
Product Weight: 0.3900KG
Sales price: RM 10.00
Price / kg:

Quick Overview

Penulis : Ummu Ainul Muhammad

Penyunting: Ust. Muhammad Sabri Sahrir

Muka Surat: 198

Memberikan nama yang baik, mendidik dengan ilmu yang bermanfaat dunia dan akhirat, membina akhlak yang sempurna adalah tanggungjawab setiap ibubapa kepada anak-anak mereka.
Setiap ibubapa mengimpikan putera mereka nanti akan sebijak Luqman Hakim atau setabah Nabi Ayub (A.S) ataupun sekacak Nabi Yusuf. Maka dinamakan putera mereka itu dengan nama yang indah dan terbaik yang elok maknanya. Di dalam doa setiap ibubapa memohon kepada Allah agar nanti anak-anak ini akan menjadi orang baik akhlaknya dan berjaya dalam hidupnya. Dan yang amat diidamkan setiap ibubapa ialah anak-anak yang soleh dan solehah yang akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan keampunan buat mereka.
Nama itu adalah doa dan harapan kedua ibubapa kepada anak-anak mereka. Nama juga merupakan harta yang pertama yang akan dibawa oleh si anak hingga ke akhir hayat, dianugerahkan oleh ibubapa kepada anak.
Namakanlah putera-putera anda dengan nama yang elok dan indah maknanya. Semoga putera anda berperibadi mulia, soleh dan sentiasa taat kepada Allah, Rasul dan ibubapanya.

Reviews

There are yet no reviews for this product.