Nama-Nama Muslimah Khas Untuk Anak Perempuan

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789673681099

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.0000IN
Product Heigth: 7.5000IN
Product Weight: 0.3550KG
Sales price: RM 8.00
Price / kg:

Quick Overview

Penulis : Ummu Ainul Muhammad

Penyunting: Ust. Muhammad Sabri Sahrir

Muka Surat: 158

Adalah menjadi tanggungjawab dan kewajipan ibubapa untuk menamakan anak-anak mereka dengan nama yang baik dan indah. Dan amat penting juga adalah tanggungjawab ibubapa dalam mendidik dan mengelokkan adab dan akhlak anak-anak. 
Impian setiap ibubapa agar puteri mereka nanti akan sebaik Siti Khadijah atau setabah Rabiatul Adawiyyah ataupun secantik Zulaika. Maka dinamakan puteri mereka itu dengan nama tokoh yang mempunyai keperibadian yang dikagumi dan terbaik. Berdoa dan memohon kepada Allah agar nanti anak-anak ini akan menjadi orang baik akhlaknya dan berjaya dalam hidupnya. Dan yang amat diidamkan setiap ibubapa ialah anak-anak yang soleh dan solehah yang akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan keampunan buat mereka.
Nama itu adalah doa dan harapan kedua ibubapa kepada anak-anak mereka. Nama juga merupakan harta yang pertama yang akan dibawa oleh si anak hingga ke akhir hayat, dianugerahkan oleh ibubapa kepada anak.
Namakanlah anak-anak anda dengan nama yang elok dan indah maknanya. Semoga anda akan dianugerahkan puteri yang bijak, cantik dan tinggi akhlaknya

Reviews

There are yet no reviews for this product.