Kesalahan Ibu Bapa Yang Menyebabkan Anak Tidak Soleh

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789670268613

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.3550KG
Sales price: RM 10.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Ali Hasan Az-Zhecolany

Alih Bahasa : Norsheilla Mohd. Yusof

Di Semak Oleh : Panel Editor Al-Hidayah

Muka Surat: 134

Akhir-akhirnya ini kita sering dikejutkan dengan pelbagai berita tentang keruntuhan moral anak-anak remaja. Kadang-kadang berita itu terjadi begitu hampir dengan tempat kediaman kita. Bahkan kita sering melihati bagaimana kelakuan generasi muda remaja yang akon menjadi penerus bangsa dan negara kita. Kita hanya mampu menggelengkan kepala atau berkata di dalam hati membenci setiap perlakuan itu. 
Kenapa ini berlaku kepada mereka, di manakah silap dan kekurangannya? Apa yang penting di sini bukanlah untuk mencari dan menghukum siapa pesalahnya. Tetapi agenda utamanya iolah untuk membetulkan dan menengani kesilapan dan kekurangan itu sebaik mungkin. Asas pendidikon itu bermula dan berakar kuat daripada rumah dan ibu bapa itu sendiri. Fungsi dan tanggungjawab ibu bapa itu sangat besar dalam menentukan hala tuju anak-anak dalam kehidupon mereka. Di sinilah asas utamanya, di mana kesilapan dan kesalahan didikan mampu menyebabkan anak-anak menjadi hilang arah tujuan dan pedoman. lebih mengundang mimpi ngeri adalah apabila ia menjerumuskan anak-anak ini ke lembah kehidupon yang penuh noda.
Buku ini mengupas secara padat, pelbagai kesalahan ibu bapa dalam mendidik anak yang boleh dielakkan. Semogo apa yang dikupas di dalam buku ini boleh kita jadikan sebagai panduan untuk lebih cemerlang dalam membimbing anak-anak meneruskan kehidupon yang lebih berjaya dan diredai Allah S.W.T.

Reviews

There are yet no reviews for this product.