7 Kenikmatan dalam Pernikahan

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674391478

In Stock - 99  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.4000KG
Sales price: RM 11.00
Price / kg:

Quick Overview

Penulis : Winarni Ahmad

Alih Bahasa : Nur Thairah Syamsuddin

Disemak Oleh : Panel Editor Al-Hidayah

Muka Surat : 174

Pemikahan atau perkahwinan merupakan suatu cara untuk memenuhi fitrah semulajadi manusia. Namur is bukan hanya untuk memenuhi fitrah nafsu sahaja. Apabila akad ikatan janji setia antara suami dan isteri telah dipenuhi maka tanggungjawab tertentu mesti dilaksanakan. Tanggungjawab itu bukan sahaja terletak di bahu si suami atau isteri sahaja. Kedua-dua perlu sating menunaikan tanggungjawab masing-masing dalam memastikan suasana rumah tangga yang harmoni dan bahagia.
Buku ini memberikan perkongsian berkenaan kenikmatan yang boleh diperoleh daripada sebuah pernikahan. Ini disebabkan masih ada yang berfikiran bahawa pernikahan itu adalah suatu beban yang menyekat kebebasan. Lebih-lebih lagi di zaman yang penuh dengan godaan hiburan dan budaya bebas yang mendatangkan kesan mudarat, bukan sahaja kepada individu malah kepada masyarakat dan negara.
Semoga dengan apa yang dikongsikan bersama di dalam buku ini, memberikan manfaat kepada kita semua dalam melaksanakan salah satu sunah Nabi S.A.W ini. Malah yang paling utamanya ialah segala apa yang kita lakukan ini mendapat keredaan Allah S.W.T.

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.