Panduan Memanfaatkan Teknologi Maklumat dan Komunikasi Dlm D.Pen

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789670268439

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.5500KG
Sales price: RM 20.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Jamal Ma'Mur Asmani

Alih Bahasa : Nur Thairah Syamsuddin

Disemak Oleh: Dr.Mohd.Puzhi Usop

Muka Surat: 329

Kepesatan pertumbuhan dan kemajuan teknologi informasi dan komunikasi masa kini amat pantas. Gergasi-gergasi besar penyedia peralatan ini berlumba-lumba menghasilkan gajet-gajet terkini, canggih dan mesra pengguna. Manakala bagi pengeluar perisian-perisian juga bersaing antara satu sama lain dalam menghasilkan yang terbaik untuk pengguna. Itulah kita lihat sekitar tempoh 10 tahun kebelakangan ini. Informasi dan maklumat kini semakin mudah dicapai, kerana semuanya sudah bergantungan di awan, cuma menunggu masa untuk dipetik menggunakan jari.
Dengan kecanggihan dan kemodenan yang ada sekarang, ada pro dan kontranya. Dari sudut kontranya dunia ini bagaikan tidak ada dinding yang menghalang yang mana memudahkan unsur negatif masuk dan bergantungan generasi sekarang kepada alatan dan perisian dilihat terlalu total. Sekiranya tanpa alatan dan perisian canggih ini kehidupan tidak sempurna dan cacat sepenuhnya. Namun dari sudut pro-nya, banyak manfaat yang boleh diperoleh dengan menggunakan alatan dan perisian moden ini. Lebih-lebih lagi dalam bidang pendidikan. Informasi yang sukar dijangkau mudah diperoleh. Suasana dan cara kerja juga lebih pantas dan efisien.
Bagaimana cara? la diulas di dalam buku ini. Baik atau buruk kesan kemajuan teknologi informasi dan komunikasi adalah terpulang kepada kita yang menggunakannya. Di sini amat penting disiplin dan sistem pengawasan kendiri. 

Reviews

There are yet no reviews for this product.