Tasawwur Rabbani Menurut Al-Quran dan Al-Sunnah

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789839188912

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.2500IN
Product Weight: 0.4650KG
Sales price: RM 15.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Ustaz Ramli Awang

Penyunting Editor: Dr.Mohd. Puzhi Usop/Ust. Muhammad Sabri bin Sahrir/Ust. Hamzah bin Raden Anwar

Muka Surat : 221

"Setelah kejatuhan dan tiadanya negara Islam, terpadamlah kegiatan Islam yang menyeluruh dari tasawwur umat Islam terhadap Islam. Inilah pandangan dan tasawwur menyeleweng di kalangan umat Islam terhadap ajaran agamanya sendiri.

Perlu dijelaskan bahawa negara tidak akan menjadi Islam di hari umatnya mendirikan solat. Memang solat itu merupakan kefarduan ke atas umat Islam sama ada is seorang pemerintah ataupun rakyat biasa, akan tetapi solat itu sendiri mempunyai hakikat yang besar, di mana negara menurut pandangan Islam berkait rapat dengan solat."

USTAZ RAMLI AWANG (1960), penulis buku ini mendapat pendidikan sarjana dalam bidang Usuluddin dan Falsafah dari Universiti Kebangsaan Malaysia. Beliau kini bertugas sebagai pensyarah Pendidikan Islam dan Falsafah Sains di Universiti Teknolongi Malaysia, Johor Baharu. Beliau telah menghasilkan beberapa penulisan dan terjemahan. Di antara penulisan beliau Taghut dan Penyelewengan Masjid, Kedurjanaan Nasionalisme dan Ruh Tauhid. Manakala di antara terjemahan beliau; Tafsir Ayat Riba, Pembebasan Munusia yang Dikasihi Allah.

Reviews

There are yet no reviews for this product.