Syarah Doa & Zikir Hisnul Muslim

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674390310

Out Of Stock ( 0  ITEMS)

Product Dimensions and Weight

Product Width: 6.0000IN
Product Heigth: 9.0000IN
Product Weight: 0.7550KG
Sales price: RM 35.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Syeikh Majdi Abul Wahab Al-Ahmad

Judul Asli : Syarah Hisnul Muslim

Penterjemah : Nabila Abd. Jalil

Disemak Oleh : Dr. Mohd. Puzhi Usop

Muka Surat : 429

Doa dan zikir kepada Allah itu adalah perisai atau benteng bagi setiap muslim bagi menangkis dan menyelamatkan diri daripada musuh. Musuh yang nyata bagi setiap muslim ialah iblis dan syaitan. Doa dan zikir juga merupakan kehidupan bagi had, santapan bagi jasmani, kebahagiaan bagi rohani. Malah ia juga adalah penyelamat bagi kita dari segala keburukan dan kejahatan.

Syarah doa dan zikir Hisnul Muslim ini merupakan himpunan doa dan zikir harian yang mudah diamalkan. Diterangkan juga berkenaan faedah dan keutamaan doa dan zikir serta adab dalam berzikir. Selain itu dibahaskan juga tentang masa dan keadaan yang sesuai dan mustajab untuk berdoa dan berzikir agar dimakbulkan oleh Allah Azza wa Jalla.

Setiap doa dan zikir yang dihimpunkan di dalam buku ini telah disyarah dan dijelaskan secara sistematik agar setiap muslim akan lebih memahami dan mendalami makna dan maksud ibadah doa dan zikir yang dikerjakan. Sememangnya buku ini merupakan sebuah khazanah ilmu yang begitu padat pengisiannya.

Semoga dengan kefahaman dan pencerahan ilmu itu kita akan lebih khusyuk dan istiqamah di dalam setiap ibadah yang kita amalkan mimic meraih keredhaan Ilahi.

Reviews

There are yet no reviews for this product.