Rahsia Baitul Maqdis Palestine-Jejak Rasul 3

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789830993010

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.2500IN
Product Weight: 0.4700KG
Sales price: RM 15.00
Price / kg:

Quick Overview

Penyusun: Muhammad Baihaqi

Muka Surat: 220

Mulai bilakah umat Islam menyelamatkan dan memelihara Masjidil Aqsha serta apa kepentingan Islam kepadanya; baik dari segi aqidah, syari'ah mahupun strategi politik keamanan khususnya terhadap Kota Mekah dan negara-negara Islam di Timur Tengah?

Benarkah Yahudi masuk ke Kota Jerusalem untuk menyematkan haikal Sulaiman yang mereka sangka ada di Masjidil Aqsha atau memang hendak merampas hak-hak orang Palestine seraya mendirikan Negara Israel?

Buku ini ditulis bertujuan untuk menjawab pertanyaan-pertanyaan tersebut. Dalam menyusunnya, selain bersumber dari al-Qur'an dan as-Sunnah, saya turut berpegang pada beberapa dokumen sejarah daripada berbagai agama, terutama sejarah agama Yahudi dan agama Kristian. Di samping itu penulis sendiri juga melihat dari dekat tempat-tempat penting dalam peristiwa Isra' Mi'raj.

Mudah-mudahan buku ini bermanfaat sebagai bacaan masyarakat yang semakin besar minatnya kepada sebagai masalah keislaman; aqidah, hukum, pendidikan, kemasyarakatan, ekonomi, sejarah peradaban dan tempat-tempat peninggalan Islam di seluruh dunia, di Asia, Afrika dan di Eropah.

Reviews

There are yet no reviews for this product.