Khutbah Jumaat Yang Berjaya & Contoh-Contohnya

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789830994680

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.2500IN
Product Weight: 0.4350KG
Sales price: RM 10.00
Price / kg:

Quick Overview

Diselenggarakan Oleh: Basri B.Ibrahim Al-Azhari

Muka Surat: 197

Penyampaian Khutbah setiap solat Juma'at, hakikatnya tidak sekadar menyempurnakan rukun dan syarat solat saja. Malahan Islam menuntut agar maklumat, ilmu dan peringatan yang disampaikan ketika Khatib berada di atas mimbar adalah benar-benar dapat memberi keinsafan serta membuka kepada minda serta perubahan jiwa para jemaah. 
Adalah menjadi kewajipan para Khatib berusaha mencari bahan idea yang dapat menjurus ke arah itu kerana para jemaah perlukan kepada setiap penjelasan, peringatan dan kefahaman setiap minggu.
Ketika ini Islam dicabar dalam pelbagai aspek sehinggakan banyak isu yang timbul kurang penjelasan atau banyak yang mengelirukan.
Lantaran itulah pentas mimbar Juma'at perlu dijadikan gelanggang yang dapat memberi nasihat, ilmu dan kefahaman kepada para jemaah. Dalam hubungan ini penyusun buku ini telah menghimpun sebahagian besar daripada rencana Khutbah yang sesungguhnya dapat disajikan dan para Khatib di atas mimbar demi kedaulatan agama Islam kerana Islam itu penyelamat kepada umat seluruhnya. Selamat berkhutbah!

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.