40 Wasiat Emas Saidina Ali Abi Talib

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789675984563

In Stock - 99  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.2500IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.6000KG
Sales price: RM 20.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Dr.Muhammad Dhani

Disemak Oleh: Dr.Mohd.Puzhi bin Usop

Muka Surat: 355

Saidina Ali Ibn Abi Talib adalah Khalifah Islam yang keempat selepas Uthman Ibn Affan. Ketokohan beliau sebagai peminpin tidak dapat dinafikan oleh umat Islam. Saidina Ali karrama Allahu Wajhahu terkenal dengan kebijaksanaan dan keberaniannya. Dua ciri ini amat penting bagi seorang pemimpin ulung umat Islam bagi meneruskan perkembangan Islam ke serata dunia.

Buku ini dimulakan dengan latar belakang Saidina Ali untuk tatapan umat Islam. Kita perlu mengenali dengan mendalam sejararah hidup Khalit'all-khalitah Islam yang sanggup berkorban jiwa raga dan harta bencla mereka untuk Islam. Mereka adalah golongan yang dijamin mendapat syurga Allah S.W.T. Dengan mencontohi serta mengikut jejak langkah mereka dengan penuh keikhlasan. insyaAllah kita juga akan mendapat syurga Allah S.W.T.

Buku ini juga dimuatkan dengan 40 wasiat emas Saidina Ali karrma Allahu wajhahu yang wajar dihayati oleh kita semua. Wasiat-wasiat ini ibarat yang lampu suluh untuk membimbing manusia ke jalan yang benar bagi mencapai kebahagiaan di dunia dan akhirat.

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.