KRISIS AKIDAH ANTARA GOLONGAN AHLI SUNNAH WA AL JAMAAH

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789673682850

In Stock - 89  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 15.2000CM
Product Heigth: 22.6000CM
Product Weight: 0.3500KG
Sales price: RM 16.00
Price / kg:

Buku ini membincangkan persoalan yang penting dan utama dalam kehidupan umat Islam; Akidah yang benar dalam Ahli Sunnah Wal Jammah, yang menggunakan kaedah Tahzib iaitu ringkasan berdasarkan gaya penulis sendiri di samping menjaga maklumat penting daripada buku pengarang asal. 

Sedia maklum, nama Ahli Sunnah Wal Jamaah makruf diketahui zaman berzaman semenjak awal kemunculannya. Istilah Ahli Sunnah Wal Jamaah dalam bahasa Arab bererti pengikut atau pendukung Sunnah Rasulullah. Manakala perkataan 'Jamaah' pula merujuk kepada jamaah Rasulullah S.A.W. bersama Sahabat, Tabi'in, Tab' Al-Tabi'in dan orang Islam yang mewarisi Islam menurut cara dan pendekatan mereka.

Antara maklumat pilihan yang dibincangkan adalah Latar Belakang Krisis Akidah dalam Mazhab Sunni, Fenomena Krisis Akidah di Peringkat Masyarakat, Fenomena Krisis Akidah dalam Kalangan Mazhab Fiqh dalam Ahli Sunnah dan juga Kesan-Kesan Krisis Akidah dalam Kalangan Mazhab Fiqh dalam Ahli Sunnah dan juga Kesan-Kesan Krisis Akidah, Punca-Punca dan Jalan Penyelesaian.

Semoga buku ini memberi penjelasan yang mendalam mengenai akidah bagi memelihara umat Islam dari percanggahan dan kesesatan terutama pengikut Ahli Sunnah.

Reviews

There are yet no reviews for this product.