Keajaiban Sains Dalam Hadis Kulit Tebal

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789675274121

In Stock - 96  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 7.5000IN
Product Heigth: 10.2500IN
Product Weight: 1.1600KG
Sales price: RM 58.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Dr. Zaghlul Al-Najjar

Diterjemah Oleh: Nor Hasanuddin/Faisal Saleh

Disemak oleh: Mohd Khairul Nizam bin Zainan Nazri/Ust. Muhammad Sabri Sahrir

Muka Surat: 591

Di pasaran, kita boleh dapati dengan banyak sekali buku-buku yang menceritakan tentang "Keajaiban Sains Dalam Al-Quran". Namun amat jarang dan sukar kita temui buku-buku yang mendedahkan tentang "Keajaiban Sains Dalam Hadis."
Kelahiran Rasulullah s.a.w yang membawa rahmat dan sinar cahaya ke seluruh alam bukan sahaja untuk mengeluarkan manusia daripada kegelapan kepada cahaya, bahkan lebih dari itu. Nabi Muhammad s.a.w juga memberi penekanan serius kepada ilmu pengetahuan yang merangkumi imu-ilmu duniawi dan ukhrawi. Ilmu-ilmu ukhrawi menjurus aspek-aspek aqidah, ibadah, muamalat, munakahat dan perundangan Islam. Manakala ilmu-ilmu dunia meliputi aspek ekonomi, politik, sosial, sains dan lain-lain lagi.
Buku "Keajaiban Sains Dalam Hadis" ini menyelusuri aspek-aspek perubatan dan sains yang terdapat dalam hadis-hadis Nabi s.a.w. Buku ini perlu dibaca oleh seluruh umat Islam kerana ia akan membekalkan kepada mereka pelbagai maklumat berkaitan, yang bukan sahaja mampu menambah ilmu pengetahuan, bahkan mampu meningkatkan keimanan dan kecintaan kita kepada Rasulullah s.a.w, kekasih Allah.

Reviews

There are yet no reviews for this product.