Ensiklopedia Fiqh Sunnah Wanita S.C.

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789673682911

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 7.0000IN
Product Heigth: 10.0000IN
Product Weight: 1.1000KG
Sales price: RM 38.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Syeikh Ahmad Jad

Penterjemah: Mohamnad Akhyar LC,Syahrin Jasah

Muka Surat: 466

Padat dengan hukum-hukum fikah yang merangkumi bab taharah (bersuci), solat, puasa, zakat, haji, tentang perkahwinan, harta warisan dan lain-lain lagi. Rujukan untuk semua bukan sahaja wanita atau kaum hawa sahaja.
Setiap perbahasan dan huraian disokong dan diperkuatkan oleh dalil Al-Qur'an dan Hadis. Fokusnya adalah menyentuh tentang permasalahan wanita dan yang ada sangkut pautnya dengan wanita.
Amat padan dengan komen pengarangnya yang mahu mempersembahkan karya yang luar biasa, khas untuk Puteri-puterinya dan juga saudara-saudara perempuan di kalangan muslimah. Pelbagai perkara yang ditekankan di dalam agamanya hanif (lures) dengan cara yang mudah dan ringan. Sebuah karya yang sesuai dengan tuntutan dan keperluan zaman sekarang. Tujuan utamanya untuk menghindari perkara¬perkara khilafiah dan permasalahan fikah yang sukar difahami oleh sebahagian besar golongan terpelajar apatah lagi oleh kaum wanita secara umumnya.
la mudah difahami kerana huraianilya sistematik dan diminimakan khilafiah (perbezaan pendapat) yang membingungkan. Sebuah rujukan yang perlu berada di setiap rumah, perpustakaan atau pusat pengajian.

Reviews

There are yet no reviews for this product.