Asbaabun Nuzul - Sebab-sebab Turunnya Ayat Al-Quran H/C

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674392093

In Stock - 98  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 7.2500IN
Product Heigth: 10.2500IN
Product Weight: 1.4700KG
Sales price: RM 65.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Al-Imam Jalaluddin Al-Suyuti

Penterjemah : Muhammad Bariq Jannatan & Muhammad Bariz Jannatan

Editor: Tim Al-Hidayah House of Publishers

Muka Surat :634

Al-Quran Al-Karim adalah salah satu mukjizat yang dikurniakan oleh Allah SWT kepada Nabi Muhammad S.A.W. Menerusi Al-Quranlah segala panduan serta peradaban dan hukum-hukum Islam berkenaan ajaran Islam disebarkan ke seluruh umat manusia. Lebih hebat lagi Al-Quran merupakan manual panduan untuk setiap umat Islam hingga ke akhir zaman.

Al-Quran diturunkan dengan penuh hikmah serta mukjizat serta paling lengkap dan melengkapkan kitab-kitab wahyu yang lain. Malah setiap ayat yang diturunkan mempunyai penyebab serta penyelesaian tentang perkara-perkara atau permasalahan yang berlaku di atas muka bumi ini. Dengan adanya buku ini "Asbaabun Nuzul (Sebab-Sebab Turunnya Ayat Al-Quran)" dapat memberi panduan dan pengetahuan kepada kita dalam meniti kehidupan kita di dunia agar di akhirat kelak agar mendapat syafaat serta keberkatan untuk menagih syurga Allah S.W.T. Insya-Allah.

Semoga dengan pencerahan dan perkongsian yang amat bernilai ini juga dapat kita manfaatkan untuk menjadi sebahagian umat Islam yang teguh mematuhi perintah dan larangan Allah S.W.T.

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.