ISLAM LARANG KENAPA?

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674392963

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 7.7500IN
Product Weight: 0.2500KG
Sales price: RM 17.00
Price / kg:

Emas dan sutera adalah haram dipakai oleh lelaki. Daging babi itu haram dimakan. Begitu juga arak atau minurnan yang memabukkan yang lain juga haram. Banyak lagi larangan yang telah ditetapkan dalam hukum Islam. Kenapa perlu adanya larangan yang sebegini? Malah ada golongan tertentu menganggap larangan seperti ini menyusahkan.
Sebenarnya semua larangan ini bukan untuk menyusahkan atau menyukarkan kehidupan manusia. Tetapi di sebalik semua larangan ini terdapat hikmah yang besar untuk manusia itu sendiri. Hikmahnya boleh dilihat dari sudut kesihatan zahir mahupun batin.
Menariknya buku ini mengupas dengan terperinci hikmah di sebalik pengharaman dan larangan yang telah ditetapkan dalam agama Islam. Beberapa larangan hikmahnya dipetik terus daripada Al-Quran dan hadis. Malah ada juga larangan yang telah dibuat kajian sains terhadapnya dan nyata benar kesan buruk yang akan dihadapi oleh mereka yang melanggar larangan itu.
Jadi apa tunggu lagi, miliki dan baca buku ini untuk mengetahui lebih lanjut berkaitan larangan dan hikmah di sebalik larangan berkenaan. Selamat membaca.

Reviews

There are yet no reviews for this product.