Hukum & Persoalan Wanita

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789830992792

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.2500IN
Product Weight: 0.3900KG
Sales price: RM 12.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Haji Muhammad Nur Lubis

Muka Surat : 141

Sesungguhnya, kehidupan yang berada di hujung zaman ini menimbulkan pelbagai hukum dan akidah. Tentunya kehidupan manusia ini tidak dapat dipisahkan dengan agama sekira mahukan kehidupan itu dirahmati dan diberkati.

Tentunya risalah ini memberi jawapan yang berunsurkan kebenaran wahyu Ilahi dan kesahihan hadis-hadis Rasulullah berhubung hal ehwal wanita dalam persoalan `fiqh'. Pengarang risalah ini menjelaskan isu penting iaitu hukum melantik kaum wanita menjadi `Ketua Negara'. Tentu isu ini menjadi polemik dikalangan golongan nasionalisme yang bersemangat demokrasi memberi pelbagai hujah yang menidakkan kaum di dalam soal kepimpinan. Meksipun apa hujah sekalipun. namun Islam mempunyai pendekatan dan penilaian tersendiri dalam isu ini.

Untuk ini menjadi kewajipan kita untuk mengetahuinya dengan membaca risalah ini sebagai bahan rujukan, kemudian itu dapat kita renung dan hayati bersama. Semoga risalah ini memberi kepada kita satu kebenaran yang mutlak agar tindakan kita itu tidak berdasarkan kejahilan tetapi ilmu dan petunjuk dari Allah s.w.t.

Reviews

There are yet no reviews for this product.